A tégla és más falazóelemek. Milyen falazatból legyen az új házunk?

Tégla és más falazóelemek hőszigetelő és hangszigetelő képesség, hőtároló tömeg, nyomószilárdság

tartalom:

A legelterjedtebb falazóelem típusok

A tégla

Ytong pórusbeton termékek

Silka falazóelem termékek

tegla-falazoelemek-ar-01 

A falazóelemek a házunk építőkockái, az épületnek a környezettel szembeni ellenállásának legfontosabb bástyája. Amikor falazóelemet választunk házunk felépítéséhez egyértelműen meghatározzuk a házunk alapjait, amelyen később már nem változtathatunk. A falazat a ház olyan szerkezeti eleme, amelyet beépítés után már nem lehet kicserélni. Érdemes tehát alaposan végig gondolni mielőtt döntünk, és olyan megoldást választani, amely hosszú távra ad statikailag biztos, energetikailag pedig hatékony megoldást. Döntsünk tehát okosan, jól hiszen ezen falazat között fogjuk életünk hátralévő részét leélni.

 

A legelterjedtebb falazóelem típusok:

 

A falazatok építési rendszereken alapulnak. Ezek részei a falazóelemek és a falazó habarcs. E kettő elem összehangolása nagyban befolyásolja a falazatok szilárdságát, állékonyságát, hőszigetelő képességét.

Építtetőként mik az alapvető elvárásaink a falazóelemmel kapcsolatban azon kívül, persze hogy legyen számunkra kedvező az ára? A falazóelem legyen kellőképpen szilárd, de mégis fúrható és véshető legyen. Legyen jó a hőszigetelése, sőt inkább kiváló, hiszen az energiaárak egyre csak emelkednek, amivel a hőszigetelés növelésével tudunk a leginkább segíteni.

A tégla :

Az egyik legrégebbi építőanyagok csoportja. Modern technológiával készített termékek, melyek kiváló hő- és hangszigetelők. A téglák hőfokcsillapítása és páraelvezető képessége nagyon jó, nyomószilárdságuk igen kedvező.

Az agyagból égetett tégla évezredek óta használt falazó építőanyag. A téglát szilárdság, nagy ellenálló képesség légköri hatásokkal szemben, időállóság, jó hő- és hangszigetelő képesség jellemzi. A tégla fajták anyagtulajdonságaik teljes mértékben kielégítik az építészeti követelményeket. A vasvázas épületszerkezeteknek, nagyméretű könnyűbeton építőelemnek és paneleknek térhódítása ellenére a tégla az építészetnek ma is nélkülözhetetlen anyaga, annál is inkább, mert anyagtulajdonságaik még tökéletesíthetők.

Égetett agyag téglák: Az égetett agyagtégla a legrégibb mesterséges építőanyag. Előállítása során az agyagot először megőrlik, vízzel képlékennyé gyúrják, majd présgépen extrudálással a tégla keresztmetszetének megfelelő agyag rudat készítenek, melyet huzalból készült vágókészülékkel tégla nagyságúra darabolnak. Ezután levegőn kellő ideig szárítják, majd 1200C-körüli hőmérsékleten kiégetik.

Tégla­falazatok

A tégla­falazatok tömör vagy üreges, kis- és nagyméretű, sok, ill. kevéslyukú égetett agyag falazóelemekből, valamint az 1970-es évek végétől egyre nagyobb méretű égetett agyag blokktéglákból vagy vázkerámia elemekből készülnek.

A magyarországi termékválaszték utóbbi 10 - 15 évben történt bővülése lehetővé teszi, hogy a falazatban az oda legmegfelelőbb, és leggazdaságosabb tulajdonsággal rendelkező téglát építsük be.

tegla-falazoelemek-ar-02

A falazótéglák típusai :

tömör tégla

Forgalmazott kisméretű tömör téglák:

lyukas tégla:

Forgalmazott kisméretű lyukas téglák:

 

tegla-falazoelemek-ar-03

 

Ytong pórusbeton termékek:

Az Ytong építési elemek alkalmazásával homogén szerkezeti rendszer hozható létre, ezáltal a teljes szerkezetkész épület minden részét ugyanabból az építőanyagból valósíthatja meg.

A homogén anyagszerkezetéből adódóan könnyen, gyorsan megmunkálható, mely lehetővé teszi az építési idő lerövidítését, a szerkezetépítés minőségének javítását. A kész falazatban szükséges gépészeti vezetékek, elektromos szerelvények helye felesleges mértékű roncsolás nélkül alakítható ki, így a felületek javítása minimális mértékű munkát igényel.

Az Ytong falazat kiváló hőszigetelő tulajdonságát az apró pórusokba zárt levegő garantálja. Homogén anyagszerkezetéből adódóan rendkívüli hőszigetelési tulajdonsága a falazóelem minden irányában azonos.

tegla-falazoelemek-ar-04

Ytong falazóelem típusok

Az Ytong falazóelemek megfogó hornyos (GT) és nútféderes+megfogó hornyos (NF+GT) kialakításúak.

Silka falazóelem termékek:

A tradicionális mészhomok-tégla napjainkban ismét közkedvelt építőanyag. A Silka mészhomoktégla egy olyan nagyszilárdságú építőelem, amely mész, homok és víz összekeverésével, nyomás alatti formázásával, majd ezt követően gőzszilárdítással készül.

A modern nagyméretű mészhomoktégla elemek nútféderes és megfogó hornyos kialakítása egyedülálló építéstechnikai előnyöket biztosít a felhasználó számára. A nútféderes elemek alkalmazása esetén az állóhézagok illesztése habarcs kitöltés nélkül is készülhet. A megfogó horony praktikus és kényelmesebb anyagmozgatást biztosít

Silka falazóelem típusok

A nagy méretpontosságú Silka mészhomoktéglák nútféderes+megfogó hornyos (NF+GT) kialakításúak.

tegla-falazoelemek-ar-05

Ezen felül természetesen több hazai neves falazóelem gyártó termékei is megvásárolhatók az Al-Pet Kft. telephelyén illetve web áruházában.

Áraink a csomagolás, szállítás és a raklap díját nem tartalmazzák. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk. A képek illusztrációk. Ha nincs raktáron nálunk vagy nem rendelhető az Ön által keresett termék, helyettesítő terméket javaslunk.

Gyártóink